Siljan

Längs med hela Siljans strand, i viken in mot Rättviks centrum, sträcker sig en härlig, långgrund och barnvänlig sandstrand, med den välkända Långbryggan, lång som evigheten, mitt på. Utmed bryggan finns ett flertal i iordninggjorda badbryggor, med lite privat läge. Längst ut på Långbryggan finns också möjlighet till bad, man kommer då ut i djupt vatten direkt och slipper gå de 625 metrarna! som det annars blir innan man doppat sig helt. Längst ut på Långbryggan lägger båten M/S Gustav Wasa till under sina turer på Siljan, hela sommaren.

 

Direkt på stranden i den norra delen ligger fina lekpark, där finns något för barn i alla åldrar. Här på den norra delen av stranden finns också ett Volleybollnät. I den södra delen ligger "Helsingland" en gräsbeväxt udde som passar för solbad och picknick, där finns också några platser för att lägga till med båt.

Stranden har perfekt solläge hela dagen, och till kvällen badar man i den vackra solnedgången. På vissa delar av stranden finns skuggande tallar. Intill Långbryggans fäste ligger restaurangen, Sjövillan, de har en härlig uteservering med utsikt över strand och brygga. Hundbad finns i viken, direkt norrut där campingen slutar.